Deprecated: class-phpmailer.php is verouderd sinds versie 5.5.0. Gebruik in plaats daarvan wp-includes/PHPMailer/PHPMailer.php. The PHPMailer class has been moved to wp-includes/PHPMailer subdirectory and now uses the PHPMailer\PHPMailer namespace. in /www/wp-includes/functions.php on line 5051 Deprecated: class-smtp.php is verouderd sinds versie 5.5.0. Gebruik in plaats daarvan wp-includes/PHPMailer/SMTP.php. The SMTP class has been moved to the wp-includes/PHPMailer subdirectory and now uses the PHPMailer\PHPMailer namespace. in /www/wp-includes/functions.php on line 5051 Curto – SaporiSiciliani by Elisa

Over de producent:

De familie Curto is van Franse origine die terug gaat tot 1030, het jaar dat hun voorvader, Pietro, van keizer Corrado de Salico (990-1039) de rechten en het eigendom verkreeg van het graafschap Omazzo en een aantal nabijgelegen landerijen. Eind 16e eeuw verhuisde het gezin naar Spaccaforno, oude documenten staven hun status als grondeigenaren.

Sinds 1670 zijn de Curtos wijnboeren, eind 20e eeuw zijn ze begonnen met het produceren van hun eigen wijnen, toen is men ook begonnen met het moderniseren van het gehele productie proces. Ook werd in villa Sulla, gelegen in de buurt van Ispica, de vinificatie kelder uitgerust met de modernste technologieën.
Villa Sulla ligt in een spectaculaire positie tussen wijngaarden, citrusboomgaarden, olijfboomgaarden, johannesbroodbomen, en omsloten door de karakteristieke droge muren van het Modica-gebied.

In deze regio die niet alleen heet is maar ook het voordeel heeft van de Middellandse Zee bries worden druiven gekweekt van uitstekende kwaliteit die zorgen voor zeer elegante, hoog kwalitatieve wijnen.