De familie Curto is van Franse origine die terug gaat tot 1030, het jaar dat hun voorvader, Pietro, van keizer Corrado de Salico (990-1039) de rechten en het eigendom verkreeg van het graafschap Omazzo en een aantal nabijgelegen landerijen. Eind 16e eeuw verhuisde het gezin naar Spaccaforno, oude documenten staven hun status als grondeigenaren.

Sinds 1670 zijn de Curtos wijnboeren, eind 20e eeuw zijn ze begonnen met het produceren van hun eigen wijnen, toen is men ook begonnen met het moderniseren van het gehele productie proces. Ook werd in villa Sulla, gelegen in de buurt van Ispica, de vinificatie kelder uitgerust met de modernste technologieën.

Villa Sulla ligt in een spectaculaire positie tussen wijngaarden, citrusboomgaarden, olijfboomgaarden, johannesbroodbomen, en omsloten door de karakteristieke droge muren van het Modica-gebied.
In deze regio die niet alleen heet is maar ook het voordeel heeft van de Middellandse Zee bries worden druiven gekweekt van uitstekende kwaliteit die zorgen voor zeer elegante, hoog kwalitatieve wijnen.

Age Verification

By clicking enter, I certify that I am over the age of 18 and will comply with the above statement.

Enter

Or

Exit
Always enjoy responsibily.