Over de producent:

De DOP olijfsoort Nocellara del Belice wordt sinds de VII eeuw V.C. gebruikt voor de productie van olie en komt voor in west Sicilia in de zone van Selinunte; de familie Centonze bezit 35 hectare grond in dit gebied waar alleen olijfbomen en citrus bomen worden gecultiveerd.

De beste olijven worden met de hand geoogst in de maanden oktober en november en binnen 12 uur koudgeperst. De bijzondere aard van het terrein en het klimaat, de seculiere bomen en de passie en liefde van de producent maken van de olie ” Centonze ” een echte schat. Het is een zuiver product, perfect om alle smaken van de typische gerechten uit de mediterrane keuken te verheerlijken.

De gecertificeerde kwaliteit van deze extra vergine olijfolie en de dagelijkse inzet van de producent leidt tot voortdurende waakzaamheid over de gehele productiecyclus, van de oogst en selectie van de olijven tot aan de verwerking en opslag van het product.

De organoleptische kenmerken zijn de diepe groene kleur, de geur van fruitig, vers geperste olijfolie en de zeer rijke en complexe aromatische samenstelling .
Eigenschappen zijn aroma’s van gras, hints van artisjok en tomaat, medium tot intens bittere en pikante gevoel.

De authenticiteit en hoge kwaliteit van deze olie worden verder bevestigd door de vele ontvangen onderscheidingen, zowel nationaal als internationaal.

Age Verification

By clicking enter, I certify that I am over the age of 18 and will comply with the above statement.

Enter

Or

Exit
Always enjoy responsibily.